نشست مشترک کمسیون بانوان اتاق تعاون با فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی به مناسبت هفته تعاون با هدف بررسی طرح ملی توانمند سازی بانوان در راستای شعار جهش تولید و راه اندازی شبکه تعاون تجارت در اتاق تعاون برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این نشست، که با حضور رئیس فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی، رئیس کمیسیون بانوان اتاق، مشاور امور بانوان اتاق تعاون و اعضای کمیسیون بانوان اتاق تعاون برگزار می شد، طرح ملی توانمند سازی بانوان در راستای شعار جهش تولید و پیشنهاد راه اندازی شبکه تعاون تجارت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تهمینه دانیالی مشاور امور بانوان اتاق تعاون در این نشست گفت: با توجه به نص صریح قانون اساسی مطابق اصل ۴۴ نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه ریزی منظم و صحیح استوار است.
وی ادامه داد: در تشریح اصل ۴۳ قانون اساسی موارد یک تا ۹ قالب حقوقی تعاون، جامع ترین و فراگیرترین ساختار حقوقی مناسب و امن در جهت اجرا و برقراری عدالت اجتماعی مبنی بر تامین نیاز های اساسی، تامین شرایط و امکانات کار برای همه به منظور اشتغال کامل، تنظیم برنامه اقتصادی کشور، رعایت آزادی انتخاب شغل، منع اسراف و تبذیر در همه شئون مربوط به اقتصاد، استفاده از علوم و فنون و تربیت افردا ماهر، جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه و تاکید بر افزایش تولید است و طی یک بررسی اجمالی می توان میزان اهمیت و نیاز به توجه ویژه نسبت به بخش تعاون و نظارت بر امور پشتیبانی تعاونی ها پی برد.
در این نشست آماری از فعالیت تعاونی های بانوان ارائه شد، بر این اساس، آمار تعاونی های کشور حدود ۱۰۰ هزار شرکت است که از این آمار ۱۰درصد به تعاونی های بانوان تعلق دارد بانوان با اشتغالزایی حدود ۱۱۹هزار نفر در حال حاضر ثبت کرده اند.
براساس این گزارش، تنوع فعالیت بانوان در بخش تعاون با توجه به تقسیم بندی تعاونی موجود شامل تعاونی های اعتبار، تامین نیاز تولیدکنندگان، تامین نیاز صنوف خدماتی، تامین نیاز مصرف کنندگان، تعاونی های نوع جدید، چند منظوره ، حمل و نقل، خدمات، صنعتی، صنایع دستی، عمرانی، فرش دستباف، کشاورزی، مسکن و معدنی می شود و بانوان در تمامی عرصه های مذکور در موقعیت های هیات مدیره و سهامدار یا نیروی کار مشغول فعالیت هستند.
مریم کیوانی نماینده وزارت تعاون نیز در بخش دیگری از این نشست به تقسیم بندی فعالیت های بانوان اشاره کرد و گفت: از لحاظ نوع فعالیت ۶۱ درصد تعاونی های فعال بانوان در بخش تولید، ۳۶ درصد بخش خدماتی، ۲۰ درصد عضو تعاونی های توزیعی فعال هستند همچنین تنوع گرایش های فعالیت با توجه به اولویت بندی شامل نساجی، چرم، پوشاک، زراعت، عمران، فرش دستباف، صنایع دستی، خدمات آموزشی، غذایی، دارویی ،بهداشتی ،خدمات یارانه ای ، دامپروری می شود.
گفتنی است تهران با ۱۲۷۷۰ تعاونی بانوان و قم با ۵۱۴ تعاونی، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین رتبه های ثبت شده تعاونی هستند همچنین بیشترین مدیران عامل بانوان در تهران، خوزستان، فارس، کرمان، مازنداران، خراسان رضوی، گیلان، چهارمحال مختیاری، و کمترین استان ها در قم، قزوین، سمنان همدان خراسان جنوبی و کهکیلویه البرز زنجان ثبت شده است.
خاطره استادرضایی رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون در بخش دیگری از این نشست گفت: میزان اشتغالزایی بانوان، میزان مشارکت اقتصادی بانوان و میزان حضور در عرصه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بانوان مهمترین محورهای قابل بررسی با توجه به تمام آمار عملکرد تعاونی ها بانوان است.
رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون با اشاره به ایجاد شبکه تعاون تجارت ایران، به عنوان راهکاری برای ساماندهی نظارت بر توسعه اقتصادی تعاونی های بانوان ابراز داشت: این پیشنهاد در حال اقدام از طرف کمیسیون بانوان اتاق تعاون ایران با قابلیت ایجاد جذب حداکثری اقشار مختلف از بانوان در حوزه تولید و دانش فنی ایران. این امکان را میسر می کند تا با نظارت و مقررات تابعه قوانین رایج کشور و دستگاه های مربوطه با ابزار شبکه سازی و خوشه بندی های تخصصی البته به صورت حقیقی و مجازی و از طریق ساختار اینترنت اقدامات لازم اجرا شود.
در این نشست محمودی عضو فراکسیون بانوان و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تبریک هفته تعاون بیان داشت: اصلاح قوانین مربوط به بخش تعاون را به فعالان بخش تعاون وعده کردیم . وی در ادامه ارائه طرح و ایده های متناسب با شرایط کشور را در نشست بانوان تعاونگر خواستار شد.
رئیس کمیسیون در خصوص مصوبات این نشست گفت: در این نشست مقرر شد ۱۶ استان مرزی در کشور گزارش از آسیب های اجتماعی و اقتصادی در حوزه مشاغل خانگی و تعاونی های بانوان را به صورت مکتوب به کمیسیون بانوان اتاق تعاون ارسال کنند همچنین طرح ها و ایده های پیشنهادی و عملیاتی در حوزه بانوان را نیز طی یک هفته آینده به این کمیسیون ارسال کنند که با تجمیع و تکمیل طرح شبکه تعاون تجارت، این گزارش ها به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
وی خاطر نشان کرد: پشتیبانی، تقویت و فعال سازی کمیسیون های بانوان در استان ها با حمایت اتاق تعاون و وزارت تعاون، با اعلام آمادگی نماینده این وزارتخانه در نشست، نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.
https://iccnews.ir/?p=39692