به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عمده ترین چالش نظام بانکی را قوانین و مقررات کهنه این حوزه عنوان کرده و می گوید: نظام بانکی، یکی از اصلی ترین موضوعات اقتصاد ایران است که باید از زوایای مختلف به آن پرداخت. یکی از این زوایا که چالش اصلی آن نیز محسوب می شود، پایه قوانین و مقررات بسیار کهنه و غیرقابل اتکا بودن آن در حال حاضر است.
پورابراهیمی ادامه می دهد: قانون عملیات بانکداری که امروزه در کشور ما استفاده می شود، مبتنی به قوانین اصلاح جزئی است که در اوایل انقلاب بر اساس تدوین قانون عملیات بانکی بدون ربا، شکل گرفت و مربوط به سالهای ۶۱ و ۶۲ است، در دنیا هر ۱۰ سال یک بار این قوانین به روزرسانی می شود.
وی گفت: قانون بانک مرکزی نیز به سال های ۵۱ و ۵۲ باز می گردد و بسیار قدیمی است، گرچه اصلاحات جزئی در سالهای اخیر در این قوانین صورت گرفته است اما عدم اجرای این قوانین حتی با همین اصلاحات جزئی، مشکل بعدی نظام بانکی است.
وی در تشریح مشکلات نظام بانکی اظهار داشت: ضعف نظارت بانک مرکزی، اساسی ترین چالش در حوزه وضعیت کنونی نظام بانکی است که می توان به شکل گرفتن صندوق ها و موسسات غیرمجاز که ناشی از عدم نظارت بانک مرکزی در سالهای اخیر بوده، اشاره کرد باید در نظر داشت که این مشکل مختص به یک دولت یا۲ دولت هم نبوده است بلکه در طول سالها صورت گرفت و اثرات و تبعات آن را در اقتصاد شاهد بودیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز داشت: از جمله موارد دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد موضوع عدم ارتباط حوزه نظام بانکی با خارج از کشور است که بعضی از محدودیت ها اثراتش را بر فعالیت های درونی کشور گذاشته است.
به گفته وی مجموعه عوامل اثرگذار مذکور در حوزه نظام بانکی امروزه در دو محور خود را نشان داده است، اول عدم امکان دسترسی به منابع برای فعالان و دوم بالابردن نرخ تامین مالی دراقتصاد کشور.
پورابراهیمی گفت: براساس نظرسنجی صورت گرفته از فعالان اقتصادی، این دو محور بالاترین فراوانی و اعتراض را به خود اختصاص داده است و انتظار می رود که این مهم مبنایی برای تصمیمات جدید قرار گیرد.
https://iccnews.ir/?p=6215