علی ربیعی در همایش بین المللی سیاست گذاری اجتماعی در جهان اسلام که در دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، افزود: ما در زمینه سیاست گذاری اجتماعی نیازمند هم افزایی هستیم، چون معتقدیم فقدان سیاست گذاری اجتماعی در کشورهایی مانند ایران آثار منفی بر جای میگذارد.
وی با بیان اینکه اغلب کشورها مانند ایران در اثر فقدان سیاستها به پدیده از دست دادن محدوده رو به رو هستند، گفت: در کشور ما بر اثر یک سیاست غلط سالانه بیش از ۴۴ هزار میلیارد تومان به یارانه اختصاص یافت و این در حالی است که نه فقر و نه بی عدالتی هیچکدام برطرف نشد و من به عنوان وزیر رفاه باید بگویم که سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان در حوزه اجتماعی هزینه میشود، بنابراین باید در سیاست گذاریهای اجتماعی تجدید نظر شود.
ربیعی به برخی از اثرات نبود سیاستهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: از دست دادن منابع، بی ثباتی، خدشه دار شدن امنیت اجتماعی، نا کار آمدی در حل مسائل، کاهش رضایت مندی اجتماعی در زنان و اقوام از جمله اثرات فقدان سیاستهای اجتماعی به شمار میرود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: مسأله ثبات اجتماعی یک مسئله مهم است و به عنوان یک عارضه سیاست اجتماعی میتوان به آن اشاره کرد.
وی به یکی از فقدانهای سیاستگذاری اجتماعی (نا کار آمدی در حل مسائل) اشاره کرد و افزود: توسعه بدون سیاست اجتماعی در هر جامعهای شکست میخورد و ما به دنبال برنامه توسعه حرکت میکنیم.
ربیعی ادامه داد: هرگونه سیاست توسعه بدون سیاست اجتماعی محکوم به بحران است و جامعه با سیاستهای اجتماعی مناسب، شتاب بیشتری خواهد داشت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کاهش رضایت مندی اجتماعی در زنان به عنوان یکی دیگر از فقدانهای سیاست گذاری اجتماعی گفت: مسأله زن یکی از مسائل بسیار اساسی است که باید به عنوان یکی از ضرورتهای سیاست گذاری اجتماعی بر آن تأکید شود.
وی با بیان اینکه با توجه به فرهنگ و جمعیت باید سیاست گذاری صورت گیرد گفت: جمعیت بالا و جوانی جمعیت یکی از مسائلی است که به سیاستهای اجتماعی جهت میدهد.
ربیعی ادامه داد: ما هنوز در کشور بحران صنعتی شدن را تجربه میکنیم، اما با مسائل پسا صنعتی روبه رو هستیم.
وی گفت: ما در سیاستهای توسعهای نیازمند سیاست گذاری عدالت هستیم و معتقدم هر چه به سمت عام گرایی ارزشها برویم موفقتر عمل میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش مبارزه با فقر در سیاستهای اجتماعی تاکید کرد: ما نمیتوانیم فقر را نادیده بگیریم، محدود کردن فقر، مطلوب و جزو برنامههای ماست.
وی افزود: در سال ۹۶ و ۹۷ حدود ۱۱ میلیون نفر، ۸۰ درصد، حداقل دستمزد خود را دریافت کردند، بنابراین ۳ میلیارد دلار برای اشتغال روستایی برای مبارزه با فقر اختصاص دادیم و آن را در وزارت کار دنبال میکنیم.
ربیعی به بحث درمان اشاره کرد و گفت: در موضوع درمان برنامه داریم که همه ایرانیان دفترچه بیمه ندارند و موضوع فقر غذایی حدود ۱۱ میلیون ایرانی و کودک را پیگیری میکنیم، هرچند میدانیم این سیاست گذاریها کافی نیست.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
https://iccnews.ir/?p=11774