به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، بهمن عبدالهی رییس اتاق تعاون ایران در نشست صبحانه کاری با معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره جایگاه ویژه تعاون در قوانین کشور گفت: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ هزار تعاونی فعال در کشور هستند که هرچند تعداد تعاونی های ثبت شده بیش از این است اما در سالهی اخیر تعدادی از تعاونی ها تعطیل شدند.
وی افزود: اکثرا تصور میکنند تعاونی ها مشتمل بر مسکن و مصرف هستند در حالی که تعاونی ها در بیش از ۱۲۰ رشته شغلی فعالند و بخش عمده تولیدات و خدمات در بخش پتروشیمی، دام و طیور، حمل و نقل، دانش بنیان و امثال آن مربوط به بخش تعاونی است.
وی اظهار داشت: سهم بخش تعاون از اقتصاد بالغ بر ۷ درصد است که با هدف گذاری ۲۵ درصدی که در قانون برنامه پنجم توسعه مطرح شده فاصله دارد.
رییس اتاق تعاون گفت: اکنون بالغ بر ۱۴ میلیون نفر عضو تعاونی ها هستند و۴۰ میلیون نفر از خدمات تعاونی ها استفاده میکنند که اگر سهم تعاونی های سهام عدالت را اضافه کنبم بالغ بر ۵۲ میلیون نفر خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته اقتصاد در دیپلماسی مغفول مانده است انتصاب انصاری به معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه را مثبت ارزیابی کرد.
عبدالهی اظهار کرد: امروز هدف تمام دستگاه های دیپلماسی دنیا کسب منافع اقتصادی است و امیدواریم دستگاه دیپلماسی کشور ما بعد از سالها غفلت از این بخش بتواند فعال عمل کند.
وی افزود: دستگاه دیپلماسی دستگاه اقتصادی نیست اما میتواند تسهیل گر فعالیت های اقتصادی باشد و در این مسیر میتواند ظرفیت های بخش تعاونی را مد نظر قرار دهد.
وی با اشاره به رونق اقتصاد تعاون در دیگر کشورها به خصوص از جمله کشورهایی اروپایی و چین تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با افزایش تعاملات ما هم از فرصت های اقتصادی سایر کشورها در بخش تعاون استفاده کنیم.
بر اساس این گزارش، در این نشست همچنین روسای اتحادیه های تعاونیها در بخش های مختلف به ارائه مشکلات خود در حوزه تجارت و تشریح مشکلات و موانع اقتصادی در بازارهای خارج از کشور پرداختند و پیشنهاداتی از جمله اختصاص خط اعتباری برای تعاونیها، توجه به رفع موانع و لزوم استفاده از ظرفیتهای بخش تعاون در دیپلماسی اقتصادی را مطرح کردند.
در این نشست صادقی مدیرعامل اتحادیه تعاونی پسته با اشاره مشکلات صادرات پسته و از دست دادن سهم ۹۶ درصدی این محصول در بازار اروپا طی سالهای گذشته گفت: پسته ما ظرفیت زیادی دارد و میتوانیم به بازار اروپا برگردیم؛ چطور مرسدس بنز به راحتی از آلمان وارد ایران میشود و بسیاری از محصولات اروپا به راحتی وارد بازار ایران میشوند اما در مقابل امتیازی نمیگیریم.
همچنین هاشمی، مدیرعامل اتحادیه های تعاونی حمل و نقل با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از جابجایی کالا و ۹۰ درصد از حمل و نقل مسافر دریایی توسط بخش تعاون صورت می گیرد خواستار رفع موانع بین المللی در این حوزه شد. وی همچنین پیشنهاد حضور بخش تعاون را در هیاتهای دیپلماتیک برای رایزنی، مشاوره و رفع موانع مطرح کرد.
https://iccnews.ir/?p=11864