بررسی های آماری دی ماه نشان داد؛ شامخ کل تعاون در دی ماه با رقم ۴۵.۶۸نسبت به آذر ماه ۴۷.۵۸ با تغییری نسبی به ثبت رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، این شاخص برای چهارمین ماه متوالی پایین تر از رقم ۵۰ قرار دارد که نمایانگر ادامه دار بودن وضعیت رکود در این فصل می باشد. همچنین در سه ماه متوالی شاخص کل تعاون فرآیند نزولی داشته است.
شاخص صنعت بخش تعاون در دی ماه با رقم ۴۳.۵۱ در مقایسه با آذر ماه ۴۶.۸۴ با کاهشی نسبی، روند نزولی خود در وضعیت رکود را برای چهارمین ماه پیاپی ادامه داد.
شاخص خدمات بخش تعاون در دی ماه با رقم ۴۹.۲۵ در مقایسه با آذر ماه ۴۸.۳۳ تغییر محسوسی نداشته و همچنان بیانگر وضعیت رکود برای بخش خدمات تعاون است.
مولفهی قیمت فروش محصولاتتولید شده (یا خدماتارائه شده) به دلیل نوسانات ناشی از بی ثباتی نرخ ارز، افزایش قابل توجهی داشته است که تورمی شدید برای تهیه مواد اولیه تولید را نشان می دهد.
مولفهی میزان مصرف حاملهای انرژی که با محدودیت های دولت (با هدف تامین انرژی کشور) صورت پذیرفت و منجر به دشواری تامین سوخت جایگزین برای تولید کنندگان واحد های صنعتی شده است، این شاخص را نسبت به ماه قبل با کاهش شدید روبرو نمود.
مولفهی انتظارات در ارتباط با فعالیت های شرکت در ماه آینده با رقم ۵۴.۱۳ نمایانگر امیدواری تعاونگران برای بهبود فعالیتها در ماه آینده است. البته مثبت شدن این شاخص حاصل رونق کسب و کارها در ماه های منهتی به پایان سال است.
روند نزولی مولفهی سرعت انجام و تحویل سفارش و یا فرآیند کار در پنج دوره ی اخیر نتیجهی نوسانات بازار ارز و استمرار وضعیت رکود اقتصادی بوده که در فصل زمستان عامل دشواری دسترسی به حامل های انرژی نیز علاوه بر دو عامل قبلی، سبب تشدید رکود شده است. همچنین مولفههای قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم مورد نیاز و قیمت محصولات تولیدشده(خدمات ارائه شده) با رسیدن به بالاترین میزان خود طی پنج دوره اخیر، به عنوان زنگ خطری برای استمرار وضعیت رکود تورمی اقتصاد تعاون در ماه آینده محسوب میشوند.
براین اساس، طبق نظر صاحب نظران اقتصاد تعاون، شرط اصلی ادامه حرکت چرخه تولید اقتصاد تعاون فقط با مشخص نمودن سیاست دولت در رفع موانع اقتصادی نظیر تثبیت وضعیت اقتصادی با جلوگیری از نواسات نرخ ارز، رفع تحریم ها، توجه و حمایت از تولید داخلی با اجرایی شدن قوانین، مقررات و سیاست های حمایتی ناظر بر اقتصاد تعاون امکان پذیر است.
گفتنی است، اتاق تعاون ایران برای نخستین بار در کشور از شهریور ماه ۱۴۰۱ نسبت به اجرای طرح شامخ تعاون اقدام نموده که نتیجه آن بصورت ماهانه توسط مدیریت آمار و برنامه ریزی اتاق تعاون ایران منتشر می شود. ضمناً باتوجه به اینکه این طرح برای پنجمین دوره در کشور اجرا شده است با ادامه ی روند اجرا ، جداول و نمودارهای این طرح در ماه های آینده تکمیل خواهد شد.
کاربران، ذینفعان و محققین محترم میتوانند با مراجعه به پورتال تخصصی اتاق تعاون ایران به نشانیwww.icccoop.ir به نسخه الکترونیکی این گزارش دست یابند. در ضمن میتوانید نظرات، پیشنهادات و انتقادات ارزشمند خود را از طریق پست الکترونیک icc-statistics@icccoop.irmailto:chamberofcooperatives@gmail.com با ما در میان بگذارید.
https://iccnews.ir/?p=56616