هفته گذشته روز جهانی و هفته صنایعدستی در کشور برگزار شد، اما این گرامیداشت هیچ تغییری در ارزشگذاری بیشتر برای تولیدکنندگان صنایعدستی ایجاد نکرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، خاطره استادرضایی مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی استان تهران در گفتگو با شبکه ایران کالا در خصوص آمار تولیدکنندگان صنایعدستی در تهران گفت: در حال حاضر در حوزه تعاونیها در استان تهران ۱۸۴ تعاونی داریم که حدود ۸۰ تعاونی متعلق به شهر تهران است.
وی ادامه داد: سال گذشته اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی در جشنواره تعاونیهای برتر استانی مقام کسب کرد. این مقام بر اساس ارزیابی شاخصهایی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و … توسط سامانه صورت میگیرد.
یک روز در سال به صنایع دستی فکر می کنیم
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر کشورهای هدف صادرات صنایعدستی کشور گفت: از هفته گذشته وارد هفته تقویمی صنایعدستی جهانی شدیم، اما متأسفانه سالی یک یا دو روز یا نهایتاً یک هفته به موضوع صنایعدستی میپردازیم درحالیکه این صنعت در طول سال نیاز به رسیدگی و حمایت دارد.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی تعاونیهای زنان گفت: در حال حاضر تعاونیها و فعالان بخش صنایعدستی و گردشگری در حوزه بیمه و تأمین اجتماعی با مشکل مواجه هستند و طی چند سال گذشته با بیمههای تفکیکشده و خرد توانستیم این بخش را حفظ کنیم. متأسفانه هیچ صندوق حمایتی یا اعتبار مشخصی وجود ندارد که بتوانیم بهصورت اضطراری به واحدهای تولیدی صنایعدستی تزریق کنیم و بخشی از ضرر و زیان وارده به کارگاههای تولیدی را کاهش دهیم.
به گفته استاد رضایی، صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در راستای حمایت از تعاونیها تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان طرحهایی که دارای توجیه اقتصادی و قابل سرمایهگذاری باشند را، ضمانت میکند.
ویروس کرونا بازار صنایعدستی را تحت تأثیر قرارداد
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صنایعدستی استان تهران در ادامه درباره تأثیر کرونا بر حوزه صنایعدستی، اظهار کرد: با شیوع کرونا درآمد بخش اعظمی از فعالان بخش صنایعدستی، گردشگری و بوم گردی بهشدت کاهشیافته و بازار صنایعدستی هم مانند سایر بازارها تحت تأثیر قرارگرفته است بهنحویکه اکثر فعالیتها با وقفه و تعطیلی روبهرو شده است.
استاد رضایی گفت: در فضای تولید صنایعدستی آسیبهای وجود دارد در بحث مواد اولیه طراحی محصول کیفیت و نظارت بر کیفیت تولید مواردی هست که هر یک با توجه به نداشتن پیشینه قوی باید حتماً بسترسازی شده و اقدام شود. یکی از معضلات جدی ما بحث طراحی محصول بنا بر سلیقه و اقتصاد و سیستم ارائه بر بازار است ما در سطح مناسبی از طراحی تولید صنایعدستی نیستیم باوجودی که طراح داریم اما امکان طراحی محصول مناسب نداریم سال گذشته از طریق وزارت صمت و سایر ارگانهای متولی موضوع اقداماتی صورت گرفته اما اینکه این حمایتها بهموقع به ما میرسد یا نه باید گفت خیر.