درسال رونق تولید و با هدف بررسی مسائل و مشکلات با حضور مدیرکل و معاونین اداره کل تعاون، مدیرکل و معاونین سازمان تامین اجتماعی، رئیس و دبیر اتاق تعاون، معاونین بانک توسعه تعاون استان از اتحادیه شرکت های تعاونی مرزنشینان خراسان رضوی بازدید و جلسه هم اندیشی به عمل آمد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این بازدید رئیس اتاق تعاون استان گفت: اتحادیه مرزنشینان از ابتدا جزء ارکان اصلی اتاق تعاون کشور و استان بوده و در حال حاضر مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره اتحادیه، رئیس و دبیر کمیسیون مرزنشینان اتاق تعاون ایران هستند.
مجتبوی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه صادرات غیرنفتی گفت: از برنامههای مهم اتحادیههای مرزنشینان ثبات قیمت ها در بازار، رقابت پذیری، کاهش هزینه تولید است.
رئیس اتاق تعاون استان با اشاره به عدم فعالیت مرزنشینان در بازارچههای مرزی گفت: این مسئله ایرادی بزرگ است که یک تعاونی با زیرمجموعه ای بالغ بر چند هزار نفر مرزنشین نتواند اقدام به صادرات و واردات از طریق بازارچه داشته باشد.
وی افزود: از مهمترین اهداف تشکیل تعاونیهای مرزنشینان، جلوگیری از مهاجرت، تأمین کالاهای اساسی و ضروری مرزنشینان، ایجاد و توسعه روحیه تعاون و همدلی، کاهش مشکلات دولت در تأمین نیازهای مرزنشینان می باشد و مرزنشینان همواره نقش مؤثری در مقابله با قاچاق، مهاجرت و تخلیه مناطق مرزی داشته و دارند.
مجتبوی در پایان گفت: در راستای رسیدن به اهداف تعاون، نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی هستیم که خوشبختانه بر همین اساس و بر مبنای شعار سال اقدام به برنامه ریزی جهت بازدید از اتحادیه ها و شرکت های تعاونی همراه با مدیرکل تعاون و دیگر مدیران زیرمجموعه کرده ایم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در سخنانی اظهار کرد: اتحادیه تعاونی مرزنشینان استان به دلیل حضور در مناطق مرزی و کمک به اقتصاد کشور بسیار حائز اهمیت است زیرا که ضمن حفظ امنیت، اشتغال پایدار را برای جمعیت ساکن در این مناطق فراهم آورده است.
سنجری ضمن تشکر از فعالیتهای مثمر ثمر اتحادیه شرکت های تعاونی مرزنشینان استان گفت: این اتحادیه با نگاه کسب منافع برای اعضاء تشکیل شده و سهام داران آن خادمان واقعی به نظام و انقلاب اسلامی هستند.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خاتمه گفت: امید است با پشتکار و استفاده از ظرفیت های مرزنشینان، فضای کسب و کار را رونق و در این مسیر همچون گذشته با اراده گام بردارید و مطمئن باشید اداره کل نیز مسائل و مشکلات پیش روی مرزنشینان و این اتحادیه را پیگیری خواهد کرد.
فیضی مدیر عامل این اتحادیه نیز در سخنانی گفت: یکی از رسالت های تعریف شده برای اتحادیه مرزنشینان پیشگیری از قاچاق کالا، جلوگیری از مهاجرت و برقراری توسعه متوازن در مناطق مرزی، اشتغالزایی و کمک به اقتصاد روستا بوده اما هدف اصلی ما کمک به اقتصاد و معیشت مرزنشینان عزیز است.
وی گفت: هم اکنون ۲۲ تعاونی در خراسان رضوی وجود دارند که جمعیتی بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر در آن عضو هستند و متأسفانه در طول این سنوات یکی از آسیبهایی که برای مرزنشینان و شرکتهای تعاونی آنها بوجود آمده است نبود ثبات در قوانین است که گاهاً معاش این قشر را با مشکل مواجه کرده است.
فیضی در ادامه افزود: مرزنشینان مشکلات زیادی دارند و این مشکلات از زمان تصویب آیین نامه جدید در حوزه صادرات و واردات آنها افزایش پیدا کرده است و مشکل اساسی ما هم بهرهمند نشدن از یک سری تسهیلات در حوزه معافیت های بیمه ای و مالیاتی است.
مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان استان خاطرنشان کرد: اتحادیه مرزنشینان استان خراسان رضوی در سال رونق تولید می تواند برای رفع بسیاری از تحریم ها و تقویت اشتغال در مناطق محروم و مرزی در استان گره گشایی و کمک کند، زیرا اعتقاد داریم که مرزنشینان از مزیت های فرهنگی، امنیتی، سیاسی هستند و به همین علت باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و به آنها اهتمام بیشتری داده شود.
اسماعیل آذری رئیس هیئت مدیره اتحادیه شرکتهای تعاونی مرزنشینان استان نیز در سخنانی خطاب به مدیران حاضر گفت: در طی یک سال و نیم گذشته مشکلات زیادی برای ارائه خدمات به مرزنشینان بوجود آمده است و به طور یقین این اتحادیه می تواند در بدترین شرایط تحریم، صادرات داشته و به اقتصاد جامعه کمک کند با این حال معتقدیم تعاونیهایی همچون مرزنشینان که تعداد اعضاء زیادی دارند میتوانند بسیاری از مشکلات مردم را در مناطق کم برخودار رفع و به چرخه اقتصاد و برقراری توسعه کمک زیادی داشته باشند.
https://iccnews.ir/?p=27365