مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای فرش دستباف گفت: در سالهای اخیر سه چالش عمده، مهمترین موانع تولید در تنها صنعت بومی کشور بوده و آسیب جدی به تولیدکنندگان زده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، عبداله بهرامی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی های فرش دستباف با اشاره به مصوبه تعهد ارزی بانک مرکزی، بیان داشت: این مصوبه مشکلاتی زیادی را برای تولیدکنندگان فرش دستباف و صادرکنندگان این صنعت فراهم کرد چراکه عده زیادی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در مدت ۴ ماهه که برای بازگشت مبلغ ارزی اعلام شد، نمی توانند مبالغ را از خریداران دریافت کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بسیاری از صادارت به صورت امانی صورت می گیرد و زمان مذکور برای بازگشت ارز، این تولیدکنندگان و صادرکنندگان را دچار مشکل ساخته است.
بهرامی افزود: عدم همکاری گمرک در خصوص اجازه بازگشت فرش هایی که نیاز به اقدامات تکمیلی در خاستگاه اولیه دارند، از دیگر چالش ها و موانع پیش روی این صنعت است.
وی در تشریح این موضوع گفت: فرش هایی که صادر می شوند با مرور زمان نیاز به اقدامات تکمیلی نظیر رفو، شور، تنظیم رنگ و تعمیر دارند و برای انجام این اقدامات، نیاز به بازگشت به خاستگاه اولیه دارند که عدم همکاری گمرک در این خصوص، تولیدکنندگان وصادرکنندگان این صنعت را از درآمدهای قابل توجه ارزی محروم ساخته است.
رئیس کمیسیون تخصصی صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون ایران، مالیات بر ارزش افزوده را از دیگر چالش های این صنعت عنوان کرد و بیان داشت: تولیدکنندگان در این صنعت اکثرا از سه دهک پایین جامعه هستند و یارانه دولتی می گیرند که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، افزایش قیمت تمام شده را بر تولید کنندگان و صادرکنندگان تحمیل می کند در نتیجه کاهش قدرت رقابت پذیری در بازارهای هدف را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: چالش ها و موانع در این صنعت، با توجه به منویات مقام معظم رهبری قابل حل است و می تواند گام موثری در راستای رشد و اعتلای این صنعت محسوب شود.
https://iccnews.ir/?p=44974